BRAČA LONČAR EHF SUCI


Odlične vijesti stižu iz Udruge rukometnih sudaca. Brača blizanci Zoran i Davor LONČAR postali su i dobili kategoriju EHF sudaca.

Ovaj mladi perspektivni sudački par pred sobom ima uzlaznu putanju. Braća Lončar rođeni su 11.05.1989. u Varaždinu. Nakon osnovne škole, koju završavaju u VI. OŠ Varaždin, Zoran upisuje Graditeljsku  prirodoslovnu i rudarsku školu u Varaždinu, građevinski smjer a kasnije upisuje stručni studij graditeljstva na Sveučilištu u Varaždinu kojeg uspješno završava.
Davor  nakon osnovne škole upisuje Elektrostrojarsku školu u Varaždinu, smjer elektrotehničar. U nastavku školovanja upisuje stručni studij Elektrotehnike na Sveučilištu Varaždin gdje je pred diplomiranjem.
Sportskim aktivnostima počinju početkom osnovne škole, kratko vrijeme prvo trenirajući košarku a nakon toga rukomet u RK „Varteks Di Caprio“.

Suđenjem se počinju baviti 2006. godine kao članovi Zbora rukometnih sudaca Varaždin, a na 3. Ligu su došli 2008. godine. Nakon sezone na 3. Ligi, 2009. godine napreduju na drugu ligu, te su predloženi za EHF YRP Program (young referee program). U sklopu tog programa u kolovozu 2009. dobili su bedž „EHF for the future“ na Cell Cupu u Mađarskoj. Godinu kasnije nominirani su na European open za djevojke u Švedskoj. 2011. godine sude Mediteransko prvenstvo za kadetkinje u Italiji. Na prvu ligu dolaze 2012. godine. U travnju 2014. godine nominirani su na Handball Remix Cup u Češkoj. Nakon dvije godine na 1.HRL dobili su priliku biti u društvu najboljih u Hrvatskoj i suditi Premijer ligu što im je velika čast i zadovoljstvo. Kao rezultat rada na domaćim ligama i u YRP projektu u studenom ove godine, u Beču, uspješno polažu ispite za kategoriju EHF suca. Ovih dana nominirani su na IHF GRTP Course (global referee training program) u Švicarskoj.

Sve rezultate i tablicu EP možete pratiti "klikom"   „OVDJE“

Preuzeto sa www.hr-rukomet.hr

 


Autor: Senad Imamović, - 16.12.2014 u 08:59